Veelgestelde vragen

 

Train-de-trainer Een Gezonde Start

1. Hoe kan ik me aanmelden voor de train-de-trainer Een Gezonde Start?

Aanmelden kan via de aanmeldpagina, zie hierboven 'aanmelden train-de-trainer'. Zijn de data vol? Meld je dan onderaan de aanmeldpagina aan om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwe trainingen. 


2. Op welke locatie wordt de train-de-trainer Een Gezonde Start gegeven?

We geven de train-de-trainer op een centrale plaats in Nederland. Dit is meestal in Amersfoort.

3. Hoe kan het dat de train-de-trainer gratis is?

Gezonde Kinderopvang is ontwikkeld in opdracht van de ministeries van VWS en SZW. De train-de-trainer wordt gefinancierd vanuit de subsidie van deze ministeries. 

4. Ik heb me aangemeld voor de train-de-trainer maar kan zelf toch niet deelnemen. Kan ik wisselen met een collega?

Alle aanmeldingen worden zorgvuldig bekeken en beoordeeld. Er zijn bepaalde criteria verbonden aan de deelname. Het is daarom niet altijd mogelijk om te wisselen met een collega. Als je de mogelijkheden om te wisselen wilt bespreken, geef dit dan ruim van te voren aan omdat dit administratief moet worden gewijzigd. Neem hiervoor contact op via [email protected]

 

Overgang leeromgeving

5. Waarom een nieuwe leeromgeving?

Omdat het altijd beter kan! De nieuwe leeromgeving maakt het gemakkelijker voor coaches en docenten om deelnemers toe te voegen en groepen aan te maken. De opzet van de scholing is overzichtelijker en de informatie beter vindbaar, en je kunt de voortgang van jezelf en je deelnemers heel eenvoudig volgen.


6. Moet ik iets ondernemen om toegang te krijgen tot de nieuwe leeromgeving?

In principe niets. Alle gebruikers, inclusief profielgegevens, koppelingen met de deelnemers en de scholing worden automatisch overgezet naar de nieuwe leeromgeving. Alle coaches/docenten en deelnemers krijgen een mail met een automatisch gegenereerd wachtwoord. Hiermee kun je direct inloggen op de nieuwe leeromgeving. Het tijdelijke wachtwoord kan je via ‘Mijn Profiel’ weer aanpassen naar een eigen wachtwoord.


7. Blijft de oude leeromgeving nog toegankelijk?

Ja, de oude leeromgeving blijft nog tot 1 augustus 2019 toegankelijk om een scholing af te ronden en certificaten en cijfers in te zien (via een link in het inlogscherm van de nieuwe leeromgeving). Daarna is de oude leeromgeving alleen nog toegankelijk op aanvraag. We raden je uiteraard aan om je scholing in de oude omgeving zo snel mogelijk af te ronden of direct gebruik te maken van de nieuwe omgeving! 


8. Blijven alle gegevens die ik heb ingevoerd in de oude leeromgeving beschikbaar?

Alle deelnemers die je hebt aangemaakt in de oude leeromgeving, inclusief je eigen gegevens, worden overgezet naar de nieuwe leeromgeving. Alleen certificaten en cijfers die zijn behaald voor 3 mei worden niet overgenomen! Deze blijven nog tot 1 augustus 2019 beschikbaar via de oude leeromgeving (toegankelijk via de link in het nieuwe inlogscherm) en daarna alleen op aanvraag via [email protected]. Certificaten en cijfers die worden behaald in de nieuwe leeromgeving blijven uiteraard wel beschikbaar.


9. Extra functionaliteit: leeftijdscategorie kinderopvang

In de nieuwe leeromgeving heb je de optie om bij het aanmaken van een deelnemer aan te geven voor welke leeftijdscategorie de deelnemer de instaptoets en eindtoets moet maken (0-4 jaar, 2-4 jaar en 4-12 jaar). Door dit aan te geven (zie: Hoe maak ik als coach/docent deelnemers aan?) wordt de instaptoets en eindtoets specifiek op deze leeftijdscategorie aangepast.

Let op: deelnemers die zijn overgezet vanuit de oude leeromgeving krijgen standaard de categorie 0-12 jaar. In de nieuwe leeromgeving is de categorie handmatig aan te passen (zie: Hoe pas ik de leeftijdscategorie aan?)

 

Hoe werkt de leeromgeving?

10. Hoe maak ik als coach/docent deelnemers aan? 

 • Login en klik rechtsboven op je naam 
 • Ga naar ‘mijn organisatie’ 
 • Klik op ‘Gebruiker aanmaken’ 
 • Vul alle verplichte velden van het formulier in
 • Geef aan of je een welkomstmail naar de deelnemer wilt sturen 
  • Als je kiest voor een welkomstmail dan wordt het wachtwoord automatisch gegenereerd 
 • Vink de juiste leeftijdscategorie aan: 0-2 jaar, 2-4 jaar, 4-12 jaar of 0-12 jaar 
 • Klik op opslaan 


11. Waar vind ik als coach/docent Gezonde Kinderopvang het overzicht van mijn deelnemers en hun cijfers? 

 • Login en klik rechtsboven op je naam 
 • Ga naar ‘mijn organisatie’ 
 • Hier vind je je deelnemers met daarbij hun algemene voortgang, laatste ingelogde datum en de score voor de eindtoets  
 • Wil je meer voortgangsinformatie over je deelnemers? Klik op ‘bekijken’ en scroll naar de training ‘Deelnemer scholing Een Gezonde Start’. Door hier op ‘meer informatie’ te klikken zie je de volledige voortgang en resultaten 


12. Hoe pas ik de leeftijdscategorie aan?

 • Login 
 • Ga naar ‘mijn organisatie’
 • Open een deelnemer door op ‘bekijken’ te klikken
 • Klik op ‘gebruiker bewerken’
 • Onderaan pagina kan je de categorie aan passen
 • Klik op opslaan


13. Wanneer ontvangt mijn deelnemer het certificaat van de scholing? 

Na het maken van de instaptoets en eindtoets en het maken van de evaluatievragen wordt er automatisch een certificaat gegenereerd voor de deelnemer. Deze wordt per mail als download-link naar de coach/docent en deelnemer gestuurd. De deelnemer kan deze ook terugvinden in zijn dashboard en in de scholing.  

14. Welke browser kan ik het beste gebruiken? 

De leeromgeving wordt ondersteund door alle moderne browsers (Chrome, Firefox, Edge en Safari). Internet Explorer wordt sinds juli 2018 niet meer ondersteund door Microsoft. Door het ontbreken van veiligheidsupdates door Microsoft kan de veiligheid van persoonsgegevens niet meer gegarandeerd worden. Omdat de veiligheid van persoonsgegevens bij ons centraal staat is het niet meer mogelijk om in te loggen in onze software via Internet Explorer. 

 

Materialen bestellen

15. Kan ik als coach/docent Gezonde Kinderopvang readers bestellen voor mijn deelnemers?

Voor bij de scholing Een Gezonde Start kan je readers bestellen. Coaches en docenten Gezonde Kinderopvang vinden de informatie over de bestelprocedure in de leeromgeving. 

 

Procedure vertrekkende Coach Gezonde Kinderopvang

16. Voor Coach

Ben je zelf Coach Gezonde Kinderopvang en

1. je kunt de scholing niet meer geven?
Laat ons dit dan via mail ([email protected]) weten.

2. ga je naar een andere kinderopvangorganisatie waar je de mogelijkheid krijgt om de scholing Gezonde Kinderopvang te kunnen voortzetten/oppakken?

Stuur dan een mail naar [email protected] met je naam en de gegevens van je ‘nieuwe’ organisatie met de naam van je leidinggevende. 


17. Voor Organisatie

Heb je een Coach Gezonde Kinderopvang in dienst, maar hij/zij gaat de organisatie verlaten en zijn de 1 van de volgende  situaties van toepassing:

1. De scholing kan niet meer voortgezet worden.
Laat ons dit dan via mail ([email protected]) weten.

2. De scholing kan worden voortgezet door een andere pm-er binnen de organisatie?

Stuur ons een mail met de naam van de vertrekkende coach en de naam van de nieuwe, door de organisatie, aangedragen coach. Hij/zij krijgt dan de mogelijkheid om de tweedaagse train-de-trainer kosteloos te volgen.

 

Alle wijzigingen/aanpassingen zullen wij doorvoeren onze systemen. Zo zullen deze wijzigingen bijvoorbeeld zichtbaar zijn op www.gezondekinderopvang.nl en van toepassing zijn voor onder andere je toegang tot de elektronische leeromgeving (www.eengezondestart.nl).

 

Overige vragen

18. Ik wil graag de nieuwsupdate Gezonde Kinderopvang ontvangen. Hoe meld ik me hiervoor aan?

Stuur hiervoor een mail naar [email protected].

 

19. Ik heb een vraag over de aanpak Gezonde Kinderopvang, aan wie kan ik die stellen?

Stuur hiervoor een mail naar [email protected]

 

Veelgestelde vragen subsidieregeling 'Lekker naar Buiten!

De veelgestelde vragen over de subsidieregeling 'Lekker naar Buiten!' vind je hier.