Lekker naar Buiten’ - aan de slag met voeding!

Een lekkere boterhamspread maken, groenten uit eigen moestuin of een bezoek aan de boerderij. Wil jij samen met de kinderen binnen de kinderopvang of buitenschoolse opvang aan de slag met het onderwerp gezonde en duurzame voeding?

Kinderopvangprofessionals die met de train-de-trainer ‘Een Gezonde Start’ zijn opgeleid tot coach Gezonde Kinderopvang kunnen een subsidie van maximaal €500 aanvragen. Deze subsidieregeling 'Lekker naar Buiten!' loopt tot eind 2020 en kun je als coach gebruiken voor een voeding gerelateerde activiteit met de kinderen. Zo kun je activiteiten organiseren die passen bij jouw integrale manier van werken aan het thema voeding binnen de Gezonde Kinderopvang. Denk aan spullen om aan de slag te gaan in een moestuin, hulp bij een kookles, of vervoer naar een (kinder)boerderij. Vanaf 9 juni 2021 kun je de subsidie aanvragen via deze website. Benieuwd wat jij kunt doen? Log in voor meer informatie.

De subsidieregeling wordt mogelijk gemaakt door het rijksprogramma Jong Leren Eten en helpt kinderopvanglocaties en bso-locaties om aandacht te besteden aan gezonde en duurzame leefstijl binnen de Gezonde Kinderopvang. Elke coach Gezonde Kinderopvang kan vanaf 2021 één keer meedoen aan de regeling. 

 

Stap 1:
Log eerst in

Inloggen

 

Stap 2:
Na inloggen klik je op onderstaande link

Subsidie aanvragen

 

Wil je in aanmerking komen voor subsidie maar ben je nog geen coach Gezonde Kinderopvang? In 2021 worden weer train-de-trainers Een Gezonde Start gegeven. In deze tweedaagse training leer je werken volgens de aanpak van Gezonde Kinderopvang, oefen je trainings- en communicatievaardigheden en doe je actief kennis op over leefstijl. Kijk voor meer informatie op www.gezondekinderopvang.nl en meld je aan!

 

Bekijk de veelgestelde vragen